Gears of War Volgorde

Gears of War Volgorde

De volgorde van Gears of War is ingewikkeld. De games zijn weliswaar overzichtelijk genummerd, maar tussendoor zijn er ook tientallen boeken en comics verschenen, die tenzamen het Gears of War-universum maken. Met zoveel verschillende media ben je al snel de draad kwijt. Daarom zetten wij de volgorde van Gears of War’s boeken, comics en natuurlijk de games uiteen. Een Gears of War Tijdlijn dus.

Voor zover mogelijk hebben we alle media in het Gears of War-universum in chronologische volgorde ingedeeld. Om het nog enigszins begrijpelijk te houden behandelen we flashbacks, zoals aan het begin van Gears of War 4, niet apart. Wanneer iets zich tegelijkertijd afspeelt, zoals Gears of War 2 en de comics The Quickening en Harper’s Story, hanteren we de meest logische lees/speelvolgorde. Hoofdgames zijn dikgedrukt.

De Gears of War Tijdlijn is op te delen in drie tijdperken:

  • De Pendulum Wars
  • De Locust War
  • De Swarm War

Wil je alles binnen één tijdperk zien? Of bijvoorbeeld alleen games? Gebruik dan de zoekfunctie van onderstaande tabel. ‘Pendulum Wars’ geeft je alles uit die periode, ‘Boek’ geeft je alle boeken.

Deze Gears of War Volgorde is met zoveel mogelijk zorg samengesteld. Toch kan het zijn dat er een foutje in onze chronologische volgorde is geslopen. Ben jij een nog grotere Gears-fan dan wij? Neem dan even contact met ons op en vertel wat we fout hebben gedaan!