SSX: This is Only a Test review

SSX This is only a test

Stripboeken die als prequel voor een echte game dienen, zijn niet echt meer bijzonder. Toch weet een enkele comic voor een frons op onze wenkbrauwen te zorgen. Zoals de comic SSX: This is Only a Test. Want ja, een game met zo’n diepgaand verhaal als SSX heeft absoluut een inleiding nodig. *kuch*

De comic vertelt het verhaal van een groep snowboarders voor wie niets te gek of te extreem is. De ‘helden’ van dit verhaal springen zonder twijfel uit een helikopter om een levensgevaarlijke piste af te snowboarden. Alsof dat niet extreem genoeg is, woedt er ook nog een verschrikkelijke sneeuwstorm waardoor het zicht van de boarders en hun begeleidende helikopters behoorlijk gereduceerd is. Op zich prima materiaal voor een spannend verhaal, toch?

Helaas slaat SSX: This is Only a Test de plank volledig mis. De personages hebben geen enkele ziel of persoonlijkheid en er wordt om de haverklap gewisseld tussen personage, waardoor de comic zo rommelig als een lawine is. Het verhaal, of wat daarvoor moet doorgaan, is waarschijnlijk achterop een bierviltje gekrabbeld toen de studio een ontspannende vrijdagmiddagborrel hield, want heel veel meer dan van een heuvel af snowboarden terwijl het sneeuwt, behelst het niet.

De tekeningen proberen nog tevergeefs de extreme trucjes waar SSX om bekend staat, na te bootsen. Dat lukt echter niet met stilstaande plaatjes. We twijfelen aldoor of de snowboarders bijna op hun plaat gaan en nog net hun balans kunnen houden, of echt een trucje uitvoeren. Dat zegt waarschijnlijk genoeg.

Conclusie
Het stripboek SSX: This is Only a Test is al net zo belachelijk als dat het klinkt. We vragen ons af of de subtitel niet gewoon slaat op dit hele project. In dat geval verklaren we de test voor mislukt. Compleet mislukt.

SSX: This is Only a Test

1

Eindcijfer

1.0/10

Pluspunten

  • Gratis te downloaden

Minpunten

  • Zinloos verhaal
  • Waardeloze tekeningen