Live-action webserie The Last of Us in de maak, maar is het officieel?

Er is een live-action webserie rondom de aankomende PlayStation 3-exclusive The Last of Us in de maak. De serie heet The Last of Us: What Remains en volgt een aantal vooralsnog onbekende personages tijdens de apocalypse. Zoveel is in ieder geval zeker, wat onzeker is is in hoeverre dit project officieel is. Op de website van What Remains zijn de logo’s van The Last of Us, uitgever Sony en ontwikkelaar Naughty Dog nergens te bespeuren. Toch valt elders op de site te lezen dat de serie bedoeld is als “een marketingcampagne voor Naughty Dog om de bekendheid van de game te vergroten en meer exemplaren te verkopen”.

Op de website is in ieder geval alvast een trailer te bekijken. Tevens staan er diverse foto’s van personages en een van de bad guys op de site.

Naast de game verschijnt er in ieder geval een comic van The Last of Us en deze is wél officieel. The Last of Us: American Dream is zelfs geschreven door Neil Druckmann, creative director bij Naughty Dog, en zit bij de limited editions van de game.

The Last of US: What Remains