Valve Presents: The Sacrifice and other Steam-Powered Stories

Valve Presents: The Sacrifice and other Steam-Powered Stories cover

Valve Presents: The Sacrifice and other Steam-Powered Stories

Auteur: Valve
Illustrator: Valve en Michael Avon Oeming
Eerste druk: 2011
Uitgever(s): Dark Horse Comics
Taal: Engels
Onderdeel van: Left 4 Dead, Portal en Team Fortress

Valve Presents: The Sacrifice and other Steam-Powered Stories is een in 2011 verschenen bundel die comics van Left 4 Dead, Portal en Team Fortress 2 bundelt. De comics werden geschreven door verschillende medewerkers van Valve en ook door hen getekend. Een deel van de comics is echter ook voorzien van het tekenwerk van Michael Avon Oeming. De bundel verzamelt de verschillende webcomics van Valve. Om precies te zijn gaat het om zes korte Team Fortress 2-comics, één Left 4 Dead-comic en één Portal-comic.

De comics van Team Fortress 2 zijn veelal verbonden met speciale aankondigingen rondom Team Fortress 2. Zo is er een korte webcomic verschenen rondom een van de nieuwe speciale items van de Sniper: Jarate. Ook is er een comic verschenen rondom de War!-update, die zowel de Soldier als Demoman van updates voorzag, en er verscheen een comic rondom de release van Team Fortress 2 voor de Mac.

Left 4 Dead: The Sacrifice is gebaseerd op DLC van Left 4 Dead en Left 4 Dead 2. De comic is namelijk gebaseerd op The Sacrifice, dat in oktober 2010 verscheen. De comic volgt de vier overlevenden uit de eerste Left 4 Dead, Francis, Bill, Zoey en Louis, en vertelt wat er met hen gebeurde na het originele einde van Left 4 Dead.

Portal 2: Lab Rat vult het gat tussen Portal en Portal 2. De comic draait om Doug Rattmann en breidt de geschiedenis van Aperture Science uit. Rattmann speelde, indirect, een kleine rol in Portal en in Portal 2 zitten ook verschillende verwijzingen naar Rattmann verborgen.

Valve Presents: The Sacrifice and other Steam-Powered Stories kopen?

[amazon asin=1595828699&template=multinational&chan=default]

Geef een reactie