Tom Clancy’s Splinter Cell

Tom Clancy’s Splinter Cell

Tom Clancy’s Splinter Cell is een serie stealthgames, waarvan het eerste deel in 2002 verscheen. De games worden uitgegeven door Ubisoft en ontwikkeld door diverse interne studio’s, voornamelijk Ubisoft Montréal voor de singleplayer en Ubisoft Annecy voor de multiplayer, maar ook door studio’s in Shanghai, Toronto en Milaan. In de serie is speciaal agent Sam Fisher de hoofdrolspeler.

Sam Fisher begint bij Third Echelon, een geheime divisie van de Amerikaanse inlichtingendienst. In opdracht van Third Echelon voert hij over de gehele wereld geheime operaties uit, maar zijn bestaan zal door de overheid altijd ontkend worden en hulp zal hij niet krijgen. Als speler moet je daarom proberen elke missie ongezien uit te voeren, door langs vijanden te sluipen, te infiltreren en de confrontatie vooral uit de weg te gaan. In latere games wordt de sfeer iets grimmiger en in Double Agent en Conviction is Sam niet langer de onvoorwaardelijke patriot die in dienst van Third Echelon zijn leven waagt voor het vaderland.

Behalve games verschenen er vanaf 2002 ook diverse boeken, geschreven door verschillende auteurs onder hetzelfde pseudoniem.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Tom Clancy’s Splinter Cell-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie