The Elder Scrolls

The Elder Scrolls

The Elder Scrolls is een serie die in 1994 werd begonnen met de RPG The Elder Scrolls: Arena, ontwikkeld voor MS-DOS. De games worden ontwikkeld door Bethesda Softworks. De games worden gemaakt met de gedachte de speler te laten zijn wie hij of zij wil, en te laten doen wat hij of zij wil.

De games spelen zich vrijwel altijd af op de planeet Nirn, op het continent Tamriel. De exacte provincie verschilt echter iedere keer, zo speelde de derde game zich af in de provincie Morrowind, de vierde game in Cyrodiil en de vijfde game speelt zich af in Skyrim. De speler kan telkens zelf een personage aanmaken en daarbij zelf het geslacht, ras en uiterlijk bepalen. Vervolgens is de speler bijna helemaal vrij om te gaan en staan waar hij of zij wil. Als speler kun je bijvoorbeeld in kerkers en grotten vechten met gnomen, orcs en andere fantasiefiguren, of in de steden handelen met de lokale bevolking.

In 2009 werden twee boeken aangekondigd. Bethesda sloeg daarvoor de handen ineen met uitgeverij Del Rey Books en schrijver Greg Keyes. Het eerste boek, The Infernal City, verscheen nog datzelfde jaar.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het The Elder Scrolls-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie