Tekken

Tekken

Tekken is een populaire reeks vechtgames waarvan de eerste titel in 1994 in de arcadehallen verscheen. De reeks wordt ontwikkeld door het Tekken Project-team, dat onderdeel uitmaakt van Namco Bandai Games. Tekken verscheen tot de release van Tekken 6 enkel op de PlayStation. Sinds Tekken 6 verschijnt de reeks ook op de Xbox.

Tekken draait om een belangrijk vechttoernooi dat de naam King of Iron Fist draagt. Op dit toernooi gaan verschillende vechters, met ieder hun eigen vechtstijl, de strijd met elkaar aan om het toernooi te winnen. Op de achtergrond spelen er echter ook andere dingen mee. Leden van de Mishima-familie zetten veelvuldig een toernooi op om andere leden van de familie uit de tent te lokken en wraak te nemen op de verschillende gebeurtenissen die als rode draad door reeks heen lopen. De belangrijkste rode draad is de zogenoemde Devil Gene, een genetische afwijking die bepaalde leden van de Mishima-familie de mogelijkheid geeft om in een duivelachtig wezen te veranderen.

Rond de release van Tekken 2 verscheen er een animé van Tekken en in 2010 verscheen er een live action-film van de reeks. 2011 was het jaar waarin de eerste CG-film van Tekken, Tekken: Blood Vengeance, verscheen.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Tekken-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie