Team Fortress 2

Team Fortress

Team Fortress is een serie online first-person shooters. De reeks kent zijn oorsprong in een mod, gebaseerd op id Sofware’s Quake, die in 1996 verscheen. Toen Valve het team achter deze mod inhuurde, werd de mod getransformeerd naar Team Fortress Classic, dat in 1999 verscheen. In 2007 verscheen het langverwachte vervolg, dat tot op de dag van vandaag nog steeds wordt voorzien van regelmatige updates en extra content. Team Fortress 2 werd in juni 2011 bovendien een free-to-play titel.

In Team Fortress nemen twee teams, rood en blauw, het tegen elkaar op. Spelers van beide teams kunnen een bepaalde klasse kiezen waarmee ze willen spelen en elk van de klassen heeft zijn eigen wapens en plus- en minpunten. Met de release van Team Fortress 2 werd er bovendien een flinke dosis humor aan de serie toegevoegd, met excentrieke personages en onder andere vreemde strijdkreten. De serie staat ook bekend om zijn zogenaamde ‘Meet the’-video’s, waarin de verschillende klassen zichzelf op bijzondere wijze introduceren.

In 2009, 2010 en 2011 verschenen er enkele korte webcomics voor Team Fortress 2. Deze comics werden in 2011 onderdeel van Valve Presents: The Sacrifice and other Steam-Powered Stories.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Team Fortress-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie