Ratchet & Clank

Ratchet & Clank

Ratchet & Clank is een serie action/adventure-games met nadrukkelijke platform- en third-person shooter-elementen. De serie bestaat sinds 2002 en de games werden oorspronkelijk ontwikkeld door Insomniac Games, tevens de ontwikkelaar achter Spyro en Resistance. De games voor de handhelds worden echter meestal gemaakt door High Impact Games. De games verschijnen exclusief op de PlayStation-platformen, waaronder de PlayStation 2, PlayStation Portable en PlayStation 3. Alle games in de serie draaien om Ratchet en zijn robot-vriend Clank.

De games spelen zich af in een futuristische setting, waarin de Lombax Ratchet, een soort mens-achtige kat, en Clank, een kleine robot, van planeet naar planeet reizen om regelmatig snode plannen van slechteriken te dwarsbomen. De serie wordt gekenmerkt door het vrij reizen tussen totaal verschillende planeten en het gebruiken van de meest exotische en unieke wapens. Enkele andere prominente figuren in de serie zijn de veelvuldig terugkerende Captain Qwark, een onhandige goedzak die Ratchet en Clank vaak probeert te helpen, maar vaker in de weg staat, en de slechterik Dr. Nefarious. De serie staat ook bekend om de vaak dubbelzinnige titels, zoals Up Your Arsenal, Size Matters en Quest for Booty, en dito humor door de game heen. Ratchet en Clank verschenen ook zij aan zij met Jak en Daxter, uit de gelijknamige serie, en Sly en Bentley uit Sly Cooper in de game PlayStation Move Heroes voor de PlayStation 3, verschenen in 2011.

In 2010 verscheen de eerste comic gebaseerd op de serie, getiteld ‘Ratchet & Clank’ en geschreven door T.J. Fixman, schrijver bij Insomniac Games.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Ratchet & Clank-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie