Portal

Portal

De games uit de Portal-reeks draaien om puzzelen in een first-person perspectief. De eerste game maakte deel uit van The Orange Box, die in 2007 voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC verscheen. Portal was in deze Box bedoeld als extra, maar wist veel gamers voor zich te winnen dankzij de vernieuwende gameplay en de humor die in het spel verwerkt zat. Om die reden verscheen er in 2011 een vervolg, die de traditie voortzette, maar in tegenstelling tot het eerste deel een volwaardige titel was. In Portal 2 is het bovendien mogelijk om samen met iemand anders puzzels op te lossen.

In Portal gaan spelers aan de slag met Chell, een dame die aan wetenschappelijke tests onderworpen wordt. Chell moet namelijk met de Portal Gun, een ‘wapen’ dat portalen schiet, aan de slag. Met behulp van deze portalen kan Chell verschillende puzzels oplossen, want iets wat het ene portaal ingaat, komt er bij de andere portaal weer uit. De games staan naast het puzzelen ook bekend om de aparte humor, die mede mogelijk gemaakt wordt door vele excentrieke personages.

In aanloop naar de release van Portal 2 verscheen er een webcomic: Portal 2: Lab Rat. Deze comic verscheen samen met andere Valve-comics in 2011 in Valve Presents: The Sacrifice and other Steam-Powered Stories.

Een volledig en gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Portal-universum:

[subpages depth=”2″ ]

Geef een reactie