Mortal Kombat

Mortal Kombat

Mortal Kombat is een reeks vechtgames die in de loop van zijn bestaan voor flink wat commotie heeft gezorgd vanwege het grove geweld. De reeks was begin jaren 90 mede verantwoordelijk voor het ontstaan van organisaties als de ESRB en PEGI, die op games een leeftijd plakken. De eerste Mortal Kombat verscheen in 1992 en in 2011 verscheen een versie met dezelfde naam, die de reeks weer op de kaart moest zetten.

Mortal Kombat draait om een groot vechttoernooi, waar vechters uit zes verschillende dimensies met elkaar de strijd aangaan. Dit toernooi draagt de naam Mortal Kombat en draait meestal om de strijd tussen Earthrealm en Outworld. In elk van de negen vechtgames nemen vechters uit de verschillende dimensies het tegen elkaar op, met bloederige en grove gevechten tot gevolg. Het geweld, of de gore, is een van de belangrijkste kenmerken van de reeks. Mortal Kombat draait om bloed, gebroken ledematen en na het winnen van een gevecht de tegenstander middels een speciale Fatality zo grof mogelijk doodmaken.

In 1995 verscheen de eerste film rond Mortal Kombat, met onder andere Christopher Lambert, Cary-Hiroyuki Tagawa en Robin Shou in de hoofdrol. Een vervolg op de eerste film, Mortal Kombat: Annihilation, verscheen in 1997, gevolgd door een televisieserie met de naam Mortal Kombat: Conquest. In 1995 verscheen tevens een animatieserie rondom de vechtreeks: Mortal Kombat: Defenders of the Realm. Na een erg lange stilte verscheen in 2010 Mortal Kombat: Rebirth, een korte film van acht minuten. Rebirth kreeg een vervolg in de vorm van de webserie Mortal Kombat: Legacy. Er wordt momenteel ook aan een nieuwe film gewerkt.

Een volledig en gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Mortal Kombat-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie