Metal Gear Solid

Metal Gear Solid

Metal Gear Solid is een serie, waarvan het eerste deel in 1987 verscheen voor de MSX2-spelcomputer en later ook voor de NES. Latere delen verschenen op vele consoles, maar voornamelijk op de PlayStation-platformen. Ook verschenen er exclusieve delen op de Nintendo Gamecube en GameBoy. Bijna alle games zijn ontwikkeld door een studio van Konami, die onder leiding staat van Hideo Kojima en sinds 2004 bekend staat als Kojima Productions. De games worden uitgegeven door Konami.

De Metal Gear Solid-serie vindt zijn oorsprong in de jaren ’80, toen Hideo Kojima bedacht dat actiegames ook anders konden. De serie, toen nog met de naam ‘Metal Gear’, werd een topdown stealthgame, waarin de speler juist niet de strijd direct aan moest gaan, maar moest ontwijken. In 1998 werd de serie behoorlijk op de schop genomen en ging hij verder onder de naam Metal Gear Solid. De game werd volledig 3D, hoewel het topdown perspectief deels werd behouden en ook het principe bleef ongewijzigd. De meeste games vormen één verhaal, hoewel er enkele games zijn die zich afspelen in een alternatief universum, waaronder Metal Gear Solid: Ghost Babel voor de GameBoy, en de Metal Gear Ac!d-games voor de PlayStation Portable.

De verhalen van enkele games zijn ook uitgegeven als boek of als comic. In Japan is in 1998 en 1999 ook een hoorspel uitgezonden op de radio, gebaseerd op de eerste Metal Gear Solid. Het verhaal wijkt enigszins af. De originele Japanse stemacteurs spraken het hoorspel in.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Metal Gear Solid-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie