Mass Effect: Homeworlds

Mass Effect: Homeworlds cover

Mass Effect: Homeworlds

Auteur: Mac Walters, Patrick Weekes, Jeremy Barlow, John Dombrow en Sylvia Feketekuty
Illustrator: Omar Francia
Eerste druk: 2012
Uitgever(s): Dark Horse Comics
Taal: Engels
Onderdeel van: Mass Effect

Mass Effect: Homeworlds is de vierde comicreeks binnen het Mass Effect-universum en werd geschreven door aantal verschillende schrijvers, verdeeld over elk van de delen van Homeworlds: Mac Walters, Patrick Weekes, Jeremy Barlow, John Dombrow en Sylvia Feketekuty. De comic werd geïllustreerd door Omar Francia. Homeworlds bestaat uit vier verschillende delen, waarbij elk deel zich op één personage focust. Homeworlds verschijnt eind 2012 als bundel.

In het eerste deel van Mass Effect: Homeworlds staat James Vega centraal als hij tijdens de Reaper-aanval op de Citadel zijn vader en oom zoekt. Via een flashback wordt verteld hoe zijn relatie met zijn vader verstoord werd en zijn militaire carrière daardoor al vroeg in gevaar kwam. In het tweede deel wordt overgeschakeld naar Tali’Zorah nar Rayya, die zich eveneens op de Citadel bevindt en herinneringen ophaalt over haar pelgrimstocht en hoe deze zo verschrikkelijk kon mislukken. Op haar pelgrimstocht komt ze al vroeg in aanraking met de Spectre Saren Arterius en de wetenschap dat de Reapers terug zullen keren. Deze informatie brengt haar echter van de regen in de drup.

Garrus Vakarian steelt de hoofdrol in het derde deel van Homeworlds. Er wordt verteld hoe Garrus de Archangel uit Mass Effect 2 is geworden en waarom hij gestopt is bij C-Sec. Voor het laatste deel wordt overgeschakeld naar Liara T’Soni, die als Shadow Broker steeds meer te weten komt over de dreiging van de Reapers en oude Prothean-archieven doorspit opzoek naar een oplossing. Op haar zoektocht komt ze ook in aanraking met The Illusive Man.

Mass Effect: Homeworlds kopen?

[amazon asin=1595829555&template=multinational&chan=default]

Geef een reactie