Mass Effect

Mass Effect

Mass Effect is een serie die het daglicht zag in 2007, toen de eerste Mass Effect op de Xbox 360 verscheen. In 2008 werd het spel ook op de PC uitgebracht. Een tweede deel in de reeks werd in 2010 gelanceerd en verscheen tegelijkertijd op de Xbox 360 en PC. Aan het begin van 2011 werd Mass Effect 2 ook op de PlayStation 3 uitgebracht en in maart 2012 verscheen een derde Mass Effect, die op alle drie de platformen tegelijk werd gelanceerd. De Xbox 360-versie van de eerste Mass Effect werd uitgegeven door Microsoft Game Studios, alle andere delen werden door Electronic Arts uitgegeven. Ontwikkelaar Bioware is het brein achter het Mass Effect-universum.

In het jaar 2148 vindt de mensheid de ruïnes van een eeuwenoud alien ras, de Protheans, op Mars. Met behulp van de technologie die men in deze ruïnes vond werd reizen sneller dan het licht mogelijk. De mensheid ontdekte bovendien een netwerk van Mass Relays, die het mogelijk maken om in luttele seconden duizenden lichtjaren te reizen en zo het reizen tussen sterrenstelsels mogelijk maakte. Met deze nieuwe technologieën begon de mensheid zijn reis tussen de sterren en wist het een plekje te veroveren tussen alle andere alien rassen die men aantrof. In 2183, 35 jaar na de vondst op Mars, gaat de speler aan de slag met Commander Shepard, een elitesoldaat en officier op het schip SSV Normandy. De speler stuit al snel op aanwijzingen van ernstige dingen die nog moeten komen en hij zal er dan ook alles aan moeten doen om de ondergang van het universum te voorkomen.

Rond de lancering van het eerste spel  verscheen ook het eerste boek binnen het Mass Effect-universum. Vervolgens is de serie verder uitgebreid, met een aantal andere boeken en verscheidene comics.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Mass Effect-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie