Left 4 Dead

Left 4 Dead

Left 4 Dead is een reeks co-op first-person shooters die het levenslicht zag in 2008, toen ontwikkelaar Valve Left 4 Dead uitbracht op de PC en Xbox 360. Een jaar later volgde een tweede deel, Left 4 Dead 2. De downloadversies van Left 4 Dead worden uitgegeven door Valve zelf, terwijl de winkelversies uitgegeven worden door Electronic Arts.

De Left 4 Dead-reeks draait om een groep van vier personen, die per spel weer anders is, die proberen te ontsnappen uit omgevingen die overlopen zijn met allerlei verschillende zombies. Spelers kunnen in de spellen verschillende campagnes spelen en doen dit alleen of samen met drie andere spelers via een multiplayermodus. In de campagnes zullen spelers zich van punt A naar punt B moeten verplaatsen en met behulp van verschillende (vuur)wapens de zombies van zich af moeten houden. Via competitieve multiplayermodi kunnen spelers ook aan de slag gaan als zombie.

In 2010 verscheen een comic van Left 4 Dead, gebaseerd op The Sacrifice, een DLC-campagne voor het eerste en tweede spel. Deze comic verscheen samen met andere Valve-comics in Valve Presents: The Sacrifice and other Steam-Powered Stories.

Een volledig en gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Left 4 Dead-universum:

[subpages depth=”2″]

Geef een reactie