killer7

killer7

killer7 is een in 2005 verschenen on-rails shooter, geschreven door Suda51, die op de PlayStation 2 en Gamecube verscheen. Het spel werd ontwikkeld door Grasshopper Manufacture en uitgegeven door Capcom.

killer7 speelt zich af op een alternatieve versie van de Aarde, waar geen internationale conflicten meer zijn. Dankzij een speciale overeenkomst heeft heel de wereld vrede met elkaar gesloten en besloten hun nucleaire wapens te vernietigen door ze de atmosfeer in te schieten. Dit evenement werd ‘Fireworks’ genoemd en symboliseert in de wereld van Killer7 de wereldvrede. Om terrorisme, epidemieën en cyberterrorisme tegen te gaan heeft het International Ethics Committee (IEC) besloten alle vormen van luchttransport, dat vervangen wordt door intercontinentale snelwegen, en publiek gebruik van het internet te verbieden. Er duikt echter een nieuwe groep terroristen op: Heaven Smile. Deze groep heeft het gemunt op de IEC en United Nations (UN). Leden van Heaven Smile, Heaven Smiles genoemd, zijn mensen die geïnfecteerd zijn met een virus die hun een verlangen tot moorden geeft. Ze zijn bovendien uitgerust met een speciale orgaanbom, die ze de mogelijkheid geeft om elk moment te exploderen.

In de loop van 2005 en 2006 werd gewerkt aan een comicserie die uiteindelijk 12 delen moest tellen, maar de serie werd na vier edities al gecanceld. De vier verschenen stripboeken werden in 2007 gebundeld.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het killer7-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie