Halo

Halo

De wereld kon eind 2001 voor het eerst kennismaken met Halo. Op 15 november 2001 verscheen de eerste game als launchtitel voor de originele Xbox. De shooters werden ontwikkeld door Bungie, totdat de originele ontwikkelaar in 2010 afstand van de serie deed. Uitgever Microsoft zette de serie voort en richtte om de mediafranchise te beheren 343 Industries op, dat ook de ontwikkeling van latere games op zich zal nemen. De hoofdrol in de meeste games is voor Master Chief Petty Officer John-117, kortweg Master Chief.

Sneller reizen dan het licht is in Halo inmiddels mogelijk en de mensheid heeft meerdere planeten gekoloniseerd. In het jaar 2525 wordt de mensheid echter aangevallen door een buitenaardse alliantie, bekend als de Covenant. Deze alliantie wil als onderdeel van een heilige oorlog de mensheid uitroeien. In Halo 1, 2 en 3 stapt de speler in de schoenen van Master Chief, een genetisch aangepaste supersoldaat en de laatste hoop van de mensheid.

In 2001 werd ook al het eerste boek uitgebracht, The Fall of Reach. Later volgden ook comics en animatiefilms. Waar de games zich voornamelijk focussen op de gebeurtenissen van Master Chief, worden in de boeken, comics en animatiefilms juist andere delen van het zeer uitgebreide universum verkend en worden personages als Kurt-051 geïntroduceerd.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Halo-universum staat hieronder. Bekijk ook onze Halo-tijdlijn, een uitgebreid artikel waarin we alle media uit het Halo-universum in chronologische volgorde zetten.
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie