God of War

God of War

God of War is een serie action/adventuregames voor de PlayStation-consoles en is gebaseerd op het oude Griekenland. God of War werd in 2005 door Sony Computer Entertainment uitgegeven voor de PlayStation 2. Spelers konden toen voor het eerst in de Griekse sandalen van de Spartaan Kratos stappen.

Kratos wordt geplaagd door nachtmerries, hoewel de speler aanvankelijk niet wordt verteld wat voor nachtmerries. Godin Athena vertelt Kratos dat zijn zonden hem worden vergeven, wanneer hij Ares, God van de Oorlog, uitschakelt. God of War werd geprezen vanwege het vloeiende vechtsysteem, de imposante graphics en vanwege het sterke verhaal. Door middel van flashbacks werd langzaam uit de doeken gedaan wat Kratos maakte tot de persoon die de spelers besturen en door wat voor nachtmerries hij geplaagd wordt.

In de directe vervolgen, God of War II (2007, PlayStation 2) en God of War III (2010, PlayStation 3) voelt Kratos zich nog steeds verraden door Zeus en de andere Goden van Olympus. Met behulp van de Titanen wil Kratos maar één ding: wraak. Op de PlayStation Portable verschenen twee spin-off’s, Chains of Olympus (2008) en Ghost of Sparta (2010), waarin vooral het verleden van Kratos centraal staat.

In 2010 verschenen er ook een comic en een boek gebaseerd op God of War.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het God of War-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie