Gears of War

Gears of War

Gears of War is een serie, waarvan de eerste game in 2006 verscheen op de Xbox 360. De serie is eigendom van ontwikkelaar Epic Games, dat dan ook alle games ontwikkelde, en wordt uitgegeven door Microsoft Game Studios. De serie draait om een conflict tussen de mensheid en wezens die bekend staan als Locust, op de fictieve planeet Sera.

In de games neemt de speler de rol aan van Marcus Fenix, een soldaat, of “Gear” van de Coalition of Ordered Governments. Met een team van grote gespierde gasten gaat Fenix de strijd aan met de Locust. De games staan bekend om de grote hoeveelheid gore, de karakteristieke wapens, waaronder de kettingzaag die aan een wapen zit gemonteerd, en tot slot de karakteristieke manier van dekking zoeken die vervolgens door veel games werd geadopteerd.

In 2008 verscheen het eerste boek gebaseerd op Gears of War. De verschillende boeken worden geschreven door Karen Traviss. Traviss schreef ook het verhaal voor de derde Gears of War-game en werkt tevens aan een trilogie boeken, gebaseerd op het Halo-universum.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Gears of War-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie