Far Cry

Far Cry

Far Cry is een reeks first-person shooters die momenteel wordt ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ubisoft. Het eerste deel was nog in handen van ontwikkelaar Crytek, nu bekend om de Crysis-reeks. In de Far Cry-games staat veelal een grote wereld centraal die spelers moet verkennen; in het eerste en derde deel was dit een groep eilanden, terwijl in het tweede deel uit de reeks een deel van Afrika centraal stond.

In de eerste Far Cry speelden spelers als Jack Carver, een ex-soldaat die zijn rust heeft gevonden in de Grote Oceaan, waar hij rustig met een boot mensen rondvaart. Hij wordt ingehuurd door journaliste Valerie Constantine, met de opdracht haar naar een groepje ongekaarte eilanden te brengen. Eenmaal aangekomen wordt Carver’s boot aangevallen en is hij officieel gestrand op het eiland.

In de tweede Far Cry kunnen spelers uit een aantal huurlingen kiezen. Met de gekozen huurling gaan ze op avontuur in Afrika, om aldaar The Jackal af te maken. De niet bij naam genoemde regio verkeert namelijk in een burgeroorlog en The Jackal zou beide kanten van het conflict van wapens voorzien.

In Far Cry 3 zijn spelers de rijkeluisjongen Jason Brody, die samen met een aantal vrienden op vakantie gaat naar Rook Island. Al het plezier dat de groep vrienden daar beleeft draait al snel om in een nachtmerrie als de jongeren ontvoerd worden door de gestoorde Vaas. Jason ontsnapt en probeert er alles aan te doen om zijn vrienden te redden.

De Far Cry-reeks kent tevens een aantal spin-offs en remakes, allen voornamelijk gebaseerd op de eerste game uit de reeks. Zo verscheen er Far Cry Instincts en Far Cry Instincts: Evolution voor de Xbox, Far Cry Instincts: Predator voor de Xbox 360 en Far Cry Vengeance voor de Wii.

De release van Far Cry 3 werd gevierd met een korte webserie genaamd The Far Cry Experience.

Een volledig en gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Far Cry-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie