Deus Ex

Deus Ex

Deus Ex is een serie, waarvan de eerste game in 2000 verscheen. De eerste games werden ontwikkeld door Ion Storm Inc., maar nadat deze studio failliet ging, werd de serie overgenomen door Eidos Montreal. De games werden voorheen uitgegeven door Eidos, totdat Eidos werd overgenomen door Square Enix, de huidige uitgever. In de games worden elementen van shooters, RPG’s en stealthgames gecombineerd in een futuristische cyberpunk setting.

De games spelen zich af in de nabije toekomst. In de komende jaren worden technieken ontwikkeld waarmee mensen hun lichaam kunstmatig kunnen verbeteren. Deze augmentations en het gebruik van de nanotechnologie worden niet door iedereen geaccepteerd en de wereld wordt geteisterd door terrorisme, complottheorie├źn en de altijd op de achtergrond aanwezige Illuminati. De speler vertolkt telkens een belangrijke rol in deze toekomst en kan het verhaal enigszins sturen door bepaalde beslissingen te nemen.

Rondom de lancering van Deus Ex: Human Revolution, in 2011, werden voor het eerst ook andere media uitgebracht. Er werd een comicserie gestart en het boek Deus Ex: Icarus Effect werd uitgegeven.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Deus Ex-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie