Dead Rising

Dead Rising

De Dead Rising-reeks is een reeks games van ontwikkelaar en uitgever Capcom die draait om de uitbraak van een zombievirus. De reeks is op verschillende platformen verschenen; de eerste Dead Rising verscheen op de Xbox, een remake van het eerste deel (Dead Rising: Chop Till You Drop) verscheen op de Wii, het downloadavontuur Dead Rising 2: Case Zero verscheen exclusief op de Xbox 360, Dead Rising 2 en Dead Rising 2: Off the Record kwamen beide uit de op de Xbox 360 en PlayStation 3 en Dead Rising 3 is momenteel een Xbox One-exclusive.

In de Dead Rising-games is het als speler de bedoeling een invasie van zombies te overleven, terwijl je ook tegen de tijd vecht. Een van de andere belangrijke kenmerken van de games zijn de wapens die je tot je beschikking hebt. Waar je in de meeste games met vuurwapens aan de slag gaat, ligt de focus van Dead Rising meer op het gebruik van alledaagse spullen, zoals hamers, zagen, boormachines, kledinghaken, kassa’s, honkbalknuppels en ga zo maar door.

In de eerste Dead Rising (en Chop Till You Drop) trekt fotojournalist Frank West per helikopter naar Willamette, Colorado omdat hij een tip heeft gekregen dat er iets groots gaat gebeuren. Bij aankomst denkt Frank rellen te zien bij het lokale winkelcentrum en hij laat zich op het dak van het winkelcentrum afzetten. Nadat Frank de piloot vertelt hem binnen drie dagen weer op te halen gaat hij op onderzoek uit. Al snel blijkt dat Frank het mis had; rellen zijn nergens te zien, maar er zijn wel een heleboel zombies.

In Dead Rising 2 ga je aan de slag als motorcrosser Chuck Greene, die in een zombie-uitbraak terecht komt na een motorscrossevenement. Net zoals Frank in de eerste Dead Rising heeft Chuck drie dagen om uit te zoeken wie erachter zit. Het probleem: Chuck moet tegelijkertijd ook het medicijn Zombrex zien te vinden, om te zorgen dat zijn geïnfecteerde dochter niet in een zombie verandert. Dead Rising 2: Off the Record is en non-canon versie van het verhaal van Dead Rising 2, met Frank West in de hoofdrol.

Dead Rising 3 speelt zich tien jaar na Dead Rising 2 af. Spelers gaan aan de slag als monteur Nick Ramos, die uit Los Perdidos moet ontsnappen voor er een grote vuurbom op de stad gegooid wordt.

Een volledig en gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Dead Rising-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie