Darksiders

Darksiders

Darksiders is een reeks actiegames die zijn start kende in 2010. De reeks haalt zijn inspiratie uit de apocalyps en richt zich op de vier Ruiters van de Apocalyps die hierin een rol spelen.

Om de balans tussen hemel en hel in stand te houden stuurt The Charred Council de vier Ruiters van de Apocalyps erop uit om een wapenstilstand tussen de demonen en engelen tot stand te brengen na millennia van oorlog. Lange tijd na de wapenstilstand voorziet The Charred Council dat de mensheid een grote rol gaat spelen tijdens de laatste apocalyptische strijd. Deze laatste strijd kent zijn begin als de Seventh Seal gebroken wordt.

In Darksiders vallen strijders uit hel en de hemel ter Aarde en kent de laatste apocalyptische strijd zijn begin. Ook War, een van de vier Ruiters, valt ter Aarde. Samen met de andere Ruiters moet hij een wapenstilstand zien te forceren. War komt er echter achter dat hij de enige opgeroepen Ruiter is en dat de Seventh Seal nog helemaal niet gebroken is. The Charred Council beschuldigt War vervolgens van het starten van de Apocalys en veroordeelt hem tot de dood. War weet The Charred Council echter te overtuigen hem één kans te geven om uit te zoeken wat er echt aan de hand is.

In Darksiders II gaan spelers aan de slag met een tweede Ruiter: Death. Death trekt erop uit om de onschuld van War te bewijzen. Het tweede spel speelt zich tegelijkertijd met het eerste deel af.

Het eerste boek binnen de Darksiders-reeks, The Abomination Vault, verscheen rond de release van de tweede game.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Darksiders-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie