Call of Duty

Call of Duty: Modern Warfare

Met het in 2007 verschenen Call of Duty 4: Modern Warfare werd de Tweede Wereldoorlog gelaten voor wat het was en werd een nieuwe serie oorlogsgames gestart die zich afspelen in de moderne tijd. Momenteel lopen er twee series binnen de Call of Duty-serie: Modern Warfare van Infinity Ward en Black ops van Treyarch.

De Modern Warfare-serie speelt zich af in het heden, als de Rus Zakhaev een listig plan opzet om de macht te grijpen in eigen land. De Amerikanen worden op een dwaalspoor gezet en kunnen niet voorkomen dat Zakhaev in ieder geval extreem populair wordt in Rusland. Ondanks het sterven van Zakhaev, door toedoen van SAS-soldaten, wordt Rusland steeds machtiger en als Amerika de schuld krijgt van een terroristische aanslag op een Russisch vliegveld, worden de Verenigde Staten zelfs binnengevallen door de Russen. In het derde deel zijn de wereldwijde onlusten inmiddels uitgelopen op een Derde Wereldoorlog.

Een mysterieus maar belangrijk personage in Modern Warfare, is Ghost. Deze SAS-soldaat kreeg dan ook in 2009 zijn eigen comicserie, waarmee Call of Duty meer dan een game werd.

In Black Ops vervult de speler een sleutelrol in de Koude Oorlog. Gebeurtenissen in die oorlog leiden uiteindelijk tot een oorlog tussen de Verenigde Staten en China in de nabije toekomst (Black Ops II). Rondom de lancering van Black Ops II verscheen het korte, Kindle-exclusieve boek Rightful King.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Call of Duty-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie