Batman: Arkham

Batman: Arkham

Superheld Batman bestaat al sinds 1939, toen Bob Kane en Bill Finger hem een rol in Detective Comics #27 gunde. Toch wist de gemaskerde held pas 70 jaar later echt furore te maken in de game-industrie, met Batman: Arkham Asylum. Deze game werd ontwikkeld door Rocksteady Studios en uitgegeven door Eidos Interactive.

Als Batman zijn aartsvijand The Joker inrekent en bij Arkham Asylum aflevert, gaat alles net te gemakkelijk. Het blijkt één grote valstrik te zijn van The Joker, die alle gevangenen vrijlaat en de psychiatrische inrichting omtovert tot zijn eigen funhouse. Aan Batman de taak om de chaos in te perken en Gotham wederom te behoeden voor de slechte plannen van The Joker. In het vervolg, Arkham City, doet een deel van de sloppenwijken van Gotham City dienst als nieuw gekkenhuis, nadat Arkham Asylum ongeschikt bleek na de gebeurtenissen uit de eerste game. Batman houdt alvast een oogje in het zeil, want gekken in de open lucht bewaren kan natuurlijk nooit lang goed gaan.

In 2011 keerde de superheld terug naar zijn roots. Eidos en DC Universe brachten in dat jaar de comicserie Batman: Arkham City uit, die zich afspeelt tussen beide Arkham-games.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Batman-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie