Assassin’s Creed

Assassin’s Creed

Assassin’s Creed is een reeks die zijn start kende in 2007, toen Assassin’s Creed op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC verscheen. De reeks wordt ontwikkeld door hoofdzakelijk Ubisoft Montreal en uitgegeven door Ubisoft.

Assassin’s Creed is een reeks die draait om een oorlog die al honderden jaren achter de schermen plaatsvindt: een strijd tussen de Assassins en de Templars. Deze geheime oorlog komt in het jaar 2012 tot een hoogtepunt als de Templars hoofdpersoon Desmond Miles ontvoeren en hem in de Animus stoppen, een machine die het mogelijk maakt de herinneringen van voorouders te herbeleven. De Templars blijken al jaren opzoek te zijn naar een persoon wiens voorouders weten waar de Pieces of Eden verstopt zijn, voorwerpen die de Templars willen gebruiken om hun grootste plannen uit te voeren. Het is aan Desmond en zijn mede Assassins om hier een stokje voor te steken, maar om dit te doen moet Desmond regelmatig de Animus induiken, om te ontdekken wat er vroeger is gebeurd in de levens van bijvoorbeeld Altaïr en Ezio en zo het heden van de ondergang te redden.

De eerste boeken rondom de serie verschenen na de release van Assassin’s Creed II en zijn allen novelisaties van de spellen. De oorspronkelijk Franse comics volgen ook het verhaal uit de spellen. The Fall en The Chain volgen een ander belangrijk personage in het Assassin’s Creed-universum en spelen zich af in Rusland.

Een volledig gealfabetiseerd overzicht van alle media binnen het Assassin’s Creed-universum:
[subpages depth=”2″]

Geef een reactie