BvG: Komt met Prometheus ook een nieuwe Metroid?

Elke maand wisselen we een artikel uit met de website Bureau voor Gamers, een gamesblog dat zich bewust niet richt op de normale gamejournalistiek, maar op zoek gaat onbekende pareltjes en achtergrondinformatie. Ditmaal wordt er gespeculeerd over de inhoud van een nieuwe Metroid-game.

Het is een algemeen bekend feitje dat de originele Metroid game gebaseerd is op Ridley Scotts hitfilm Alien, uit 1979. In zowel de film als in het spel gaat een vrouwelijke hoofdrolspeler – iets wat voor die tijd voor zowel films als games heel bijzonder was – in de verre toekomst in haar eentje de strijd aan met buitenaards gespuis. Eén van de eindbazen uit Metroid, Ridley, is zelfs vernoemd naar regisseur Ridley Scott. Wat echter minder gamers weten, is dat de échte Metroid vervolgen (de Prime spin-off dus niet meegerekend) ook een grote link hebben met latere Alien films. Betekent dit dat Scotts volgende film in de serie, Prometheus, ook een nieuw Metroid avontuur met zich meebrengt?

Lees verder!

Geef een reactie