BvG: Botanicula is een absoluut meesterwerk

Elke maand wisselen we een artikel uit met de website Bureau voor Gamers, een gamesblog dat zich bewust niet richt op de normale game journalistiek, maar op zoek gaat onbekende pareltjes en achtergrondinformatie. Ditmaal een recensie van Botanicula, een onverwacht toppertje.


De titel van deze review verraadt het al; het nieuwste, doch onbekende spel van Amanita Design is één van de beste titels van dit moment. Eerder verraste de kleine, Tsjechische studio ons al met Machinarium, een point ’n click game die zowel qua muziek als qua uitstraling een betoverende werking op ons had. Ondanks het feit dat Machinarium weinig naamsbekendheid verwierf, sprak de internationale pers vol lof over het ondergesneeuwde klikspelletje. Nu, dik twee jaar later, komt men terug met een soortgelijke game voor Windows, Mac én Linux. En het mooiste is dat Amanita zichzelf wederom heeft weten te overtreffen!

Lees verder

Geef een reactie